Resurse astro

Harta Cerului

Prof. Sorin Hotea, prin intermediul site-ului AstroInfo va ofera lunar cate o harta a cerului ideala pentru observatii vizuale sau cu instrumente mici.

Aceasta poate fi usor printata, contine stele, constelatii, galaxii si obiecte interesante pana la magnitudinea 6, dar si o lista cu principalele fenomene care pot fi observate in decursul lunii. Mai multe informatii despre aceasta harta gasiti pe pagina Harta Cerului pe AstroInfo. Cer senin!

Soft-uri astronomie gratuite

Atunci cand sunteti in fata calculatorului si doriti sa explorati o mica parte din universul in care traim, aceste soft-uri va pot fi de mare folos. Fie ca sunteti astronom amator sau profesionist, aceste soft-uri nu trebuie sa va lipseasca.

ECLipse 2.0 by Sorin Hotea

O aplicatie simpla realizata de prof. Sorin Hotea, care calculeaza eclipsele de soare si de luna pana in anul 2752. Ea poate fi descarcata de pe site-ul AstroInfo urmand link-ul de aici.

Pentru a folosi aplicatia, trebuie sa aveti instalat Microsoft .NET Framework 1.1(download aici).

Cartes du Ciel

Un planetariu remarcabil, care ne prezinta stele, galaxii, nebuloase, comete, asteroizi si planete, intr-o maniera prietenoasa dar totusi foarte exacta. Desi sunt disponibile 15 cataloage suplimentare, in pachetul de baza se pot vedea aproximativ 300.000 de stele pana la magnitudinea 9. Aplicatia este foarte utila atat utilizatorilor incepatori cat si celor avansati. Poate fi descarcat de aici.

Stellarium

Stellarium este un planetariu virtual open source. Poate fi folosit atat pe Windows cat si pe Linux. Veti vedea un cer realistic 3D, la fel cu l-ati vedea cu ochiul liber, binoclu sau prin telescop. Foarte usor de folosit, fiind recomandat incepatorilor in astronomie. In programul initial se pot vedea 600.000 de obiecte, dar sunt disponibile alte 5 cataloage care contin peste 210 milioane de stele. Se descarca de aici.

Microsoft WorldWide Telescope

Este un soft care permite calculatorului dumneavoastra sa functioneze ca un telescop virtual care combina imagini de la cele mai bune telescoape pamantene cat si spatiale, pentru a va asigura o calatorie cat mai placuta prin univers. WorldWide Telescope este o singura aplicatie care face legatura intre dumneavoastra si terabiti de informatii, imagini si videoclipuri. Oameni de toate varstele sunt incurajati sa explore si sa inteleaga universul prin aceasta interfata simpla si prietenoasa. Programul se poate descarca de aici.

Imaginea zilei AstroInfo

Poze astronomice realizate de romani

Click pentru imaginea mare si alte informatii !

 

Faza lunii acum

Fazele Lunii in anul 2009

 

APOD

Astronomical Picture Of The Day

Click pentru imaginea mare si alte informatii !

 
 
 
Despre noi | Evenimente | Membrii | Istoric| Resurse astro | Contact

Copyright © 2009-2013 sarm.sighet@gmail.com Toate drepturile rezervate.


Pentru a vizualiza corect pagina va recomandam sa aveti instalat minim
Internet Explorer 7
sau Forefox 3, impreuna cu Flash Player 9.

Powered by WordPress