Membrii Astroclubului SARM Sighet

Conducerea Astroclubului SARM Sighet

Sorin Hotea
Prof. Hotea Sorin – Coordonator

Chiar daca Sorin considera ca este astronom din 1994, el iubeste cerul dintotdeauna. O mare perioada de timp Sorin a fost singurul astronom din nordul tarii insa cu timpul prin eforturi repetate a reusit sa puna bazele unui club de astronomie in Sighet. Sorin a observat o multime de lucruri interesante: eclipse (dintre care 2 totale de Soare), comete (cateva zeci), obiecte deep-sky (cateva sute). Pe langa toate acestea Sorin are din anul 2002 un site de astronomie (AstroInfo) care a ajuns o referinta in astronomia din Romania.

Claudia Hotea
Prof. Hotea Claudia – Secretar

Claudia este profesoara de engleza la Colegiul National Dragos Voda din Sighetu-Marmatiei. Isi iubeste meseria si copiii si de asemenea incearca sa combine astronomia cu activitatea scolara. Organizeaza diverse evenimente astronomice cu elevii sai prin care ei invata sa iubeasca si sa cunoasca universul. De asemenea Claudia se ocupa de blog-ul de astronomie AstroClick.

Alin Iosif
Iosif Alin – Vice-coordonator

Inca de cand era mic, lui Alin ii placea sa observe Luna si ploaia de meteori Perseide, iar din anul 2007 le observa alaturi de astroclub, alaturi de alte evenimente astronomice. Pentru ca nu are un instrument personal, nu rateaza nici o iesire la observatii, lucru pe care-l considera cea mai buna metoda de relaxare. Este unul dintre cei mai vechi membri ai Astroclubului SARM Sighet, si totodata webmasterul acestui site.

Membrii Astroclubului SARM Sighet

Deea
Condrat Andreea

Deea e o fata sociabila, care iubeste natura, activitatile de voluntariat si cu scopuri umanitare, animalele si excursiile. Este foarte entuziasta in ceea ce priveste astronomia, si cu toate ca este printre cele mai noi membre a astroclubului, ea spera sa participe la olimpiada de astronomie de anul viitor. Printre obiectele ceresti preferate de ea se numara steaua Arcturus si nebuloasa M57.

Tiran Florin
Tiran Florin

La cei 18 ani ai lui, Florin se considera un tanar linistit, visator, sociabil, si care stie sa se bucure din plin de viata. Unele dintre cele mai frumoase experiente traite de el sunt noptile de observatii astronomice, care, spune el, ii aduc o satisfactie si o placere enorma. Prin intermediul astronomiei, el doreste sa stie cat mai multe despre lumea in care traim, despre sensul lui in aceasta societate, despre locul lui in univers.

Gulacsi Andrea
Gulacsi Andrea

Andreea, o fata aflata aproape mereu cu capul in nori, spontana, care inainte de a face parte din grup credea ca un calator al cerului nu ar stii niciodata sa mearga prin infinitatea de stele de pe bolta cereasca. Acum insa, ea crede ca astroclubul si constelatiile i-au aratat o carare in aceasta. Se considera o persoana sufletista, careia ii place sa-i ajute pe cei din jur. E mandra de faptul ca face parte din astroclub, ca invata multe lucruri noi si e convinsa ca va invata inca multe alaturi de noi.

Chindris Emilia
Chindris Emilia

Emilia, sau Emy cum ii spun prietenii, face voluntariat la casele de copii impreuna cu Deea. Ii place foarte mult sa citeasca, ii place scoala, in special vacantele. Se implica in foarte multe proiecte si concursuri, si se bucura ca poate sa le duca la bun sfarsit pe aproape toate. Stelele sunt o pasiune mai veche a Emiliei, la fel ca si desenul, iar pe viitor speram sa o vedem desenand obiecte ceresti.

Manaila Mihaela
Manaila Mihaela

Miha s-a indragostit de astronomie in aprilie 2008 cand prof. Sorin Hotea a inceput un curs de astronomie pentru elevii scolii la care preda, si le-a aratat cateva poze de la eclipsa totala de soare la care participase cu ceva vreme in urma. Spune despre ea ca ii place sa se bucure de viata si sa-si petreaca timpul liber alaturi de prieteni, indiferent daca sunt din cadrul astroclubului sau nu. Constelatia ei preferata e Virgo, la fel ca zodia in care s-a nascut, ii place basket-ul si muzica rock. E nascuta de Ziua Internationala a Zaharului, fapt pentru care i se spune si Shugar.

Petrovai Mara
Petrovai Mara

Eleva a Colegiului National Dragos-Voda din Sighetul Marmatiei, a facut cunostinta cu stelele pe la varsta de 12 ani cand a observat niste meteori si s-a gandit ca oricand v-a avea ocazia sa studieze cerul, o va face cu placere. “Ocazia” a primit-o pe la inceputul anului 2008, cand prof. Sorin Hotea a anuntat ca va deschide un club de Astronomie; surazandu-i ideea, s-a inscris si a participat cu mare placere, de atunci, la seri de observatii, tabere, eclipse. Alte pasiuni pe langa Astronomie: pian, fotografie.

Ne mai viziteaza Vancea Alexandra, Mois Cristian, Lais Carina, Dolca Tudor si Geiszt Norbert.

Imaginea zilei AstroInfo

Poze astronomice realizate de romani

Click pentru imaginea mare si alte informatii !

 

Faza lunii acum

Fazele Lunii in anul 2009

 

APOD

Astronomical Picture Of The Day

Click pentru imaginea mare si alte informatii !

 
 
 
Despre noi | Evenimente | Membrii | Istoric| Resurse astro | Contact

Copyright © 2009-2013 sarm.sighet@gmail.com Toate drepturile rezervate.


Pentru a vizualiza corect pagina va recomandam sa aveti instalat minim
Internet Explorer 7
sau Forefox 3, impreuna cu Flash Player 9.

Powered by WordPress