Invitatie: Ziua Astronomiei 2010

Incepand cu anul 1973, intr-o Sambata senina din luna Aprilie sau Mai, cand Luna e in preajma primului patrar, astronomii amatori din lumea intreaga sarbatoresc “Ziua Astronomiei”.

Miscarea a inceput in California (SUA) in 1973 cand astronomul amator Douge Berger (presedintele unui club local, Astronomical Association of Northern California), a decis ca decat sa invite oamenii sa vina la o seara de observatii cu clubul, intr-un loc departat de oras si greu de accesat, mai bine ar fi ca intregul club sa scoboare cu telescoape cu tot in mijlocul orasului si sa arate minunile cerului publicului trecator, care altfel nu ar avea ocazia sa faca asta.

In anul 2010, ziua astronomiei are loc Sambata 24 Aprilie, zi in care pe tot cuprinsul globului astronomi amatori si nu numai vor iesi cu telescoapele in diferite locuri publice, pentru a arata publicului cateva dintre cele mai frumoase obiecte ceresti vizibile cu acestea.

Asardar noi, Astroclubul SARM Sighet va invitam Sambata 24 Aprilie 2010, incepand cu ora 17 in parcul Gradina Morii, sa observam impreuna soarele printr-un telescop cu filtre speciale, Luna si planeta Venus pe cerul zilei, precum si sa discutam pe teme astronomice si sa raspundem intrebarilor, in limita posibilitatilor. Dupa apusul soarelui vom observa mai bine luceafarul de seara, Luna, Marte, Saturn precum si alte obiecte vizibile in acel moment. Seara de observatii se va incheia in jurul orei 22.

Pentru evenimente similare organizate in alte orase din Romania, vizitati site-ul www.astroclubul.org.

Imaginea zilei AstroInfo

Poze astronomice realizate de romani

Click pentru imaginea mare si alte informatii !

 

Faza lunii acum

Fazele Lunii in anul 2009

 

APOD

Astronomical Picture Of The Day

Click pentru imaginea mare si alte informatii !

 
 
 
Despre noi | Evenimente | Membrii | Istoric| Resurse astro | Contact

Copyright © 2009-2013 sarm.sighet@gmail.com Toate drepturile rezervate.


Pentru a vizualiza corect pagina va recomandam sa aveti instalat minim
Internet Explorer 7
sau Forefox 3, impreuna cu Flash Player 9.

Powered by WordPress